Αντικείμενο του έργου αποτελεί η εκπαίδευση 300 εκπαιδευτικών ως επιμορφωτών ικανών να διεξάγουν προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στην αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη, με στόχο τον εμπλουτισμό του Μητρώου επιμορφωτών Β’ επιπέδου ΤΠΕ, προκειμένου να καλυφθούν οι επιμορφωτικές ανάγκες της Πράξης «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου ΤΠΕ)» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020.
Οι εκπαιδευτικοί που επιμορφώνονται ομαδοποιούνται σε 30 εκπαιδευτικά προγράμματα, που ανήκουν σε 12 συστάδες, δηλαδή σύνολα ομοειδών ή σχετικών κλάδων εκπαιδευτικών, σε 9 ΑΕΙ σε όλη την Ελλάδα, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

Η εκπαίδευση γίνεται με βάση ένα μεικτό μοντέλο επιμόρφωσης, το οποίο περιλαμβάνει:
- Διά ζώσης συνεδρίες, στις εγκαταστάσεις των ΠΑΚΕ, συνολικής διάρκειας 72 ωρών. Οι συνεδρίες αυτές πραγματοποιούνται σε 6 Σαββατοκύριακα, με 6 ώρες εκπαίδευσης το Σάββατο και 6 την Κυριακή.
- Σύγχρονες εξ αποστάσεως συνεδρίες, συνολικής διάρκειας 138 ωρών. Οι συνεδρίες αυτές πραγματοποιούνται, εν γένει, δύο φορές την εβδομάδα, σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου, και διαρκούν 3 ώρες έκαστη.
- Ασύγχρονες δράσεις, δηλαδή δραστηριότητες και εργασίες που ανατίθενται στους εκπαιδευόμενους για το μεσοδιάστημα μεταξύ εκπαιδευτικών συνεδριών. Ο μαθησιακός φόρτος αυτών των δραστηριοτήτων/ εργασιών (αλλά και ο φόρτος εργασίας των εκπαιδευτών) ισοδυναμεί συνολικά με περίπου 170 ώρες.
Στις παραπάνω ώρες περιλαμβάνονται 30 ώρες «πρακτικής άσκησης» για τους εκπαιδευόμενους επιμορφωτές. Η πρακτική άσκηση περιλαμβάνει 4 διακριτά στοιχεία: α) ο εκπαιδευόμενος παρατηρεί διδασκαλία με αξιοποίηση ΤΠΕ μέσα σε σχολείο, β) ο εκπαιδευόμενος πραγματοποιεί διδασκαλία σε σχολείο με αξιοποίηση ΤΠΕ, γ) ο εκπαιδευόμενος παρατηρεί τη διαδικασία της επιμόρφωσης σε κάποιο ΚΣΕ (Κέντρο Στήριξης Επιμόρφωσης), δ) ο εκπαιδευόμενος αναλαμβάνει ορισμένες ώρες επιμόρφωσης στο ΚΣΕ. Η πρακτική άσκηση περιλαμβάνει επίσης υποστηρικτικές συνεδρίες για την προετοιμασία και τον αναστοχασμό επί των παραπάνω στοιχείων. Διευκρινίζεται ότι η εξασφάλιση πρόσβασης των εκπαιδευόμενων στα στοιχεία της πρακτικής άσκησης αποτελεί ευθύνη της Αναθέτουσας Αρχής, σε συνεργασία με τις αρμόδιες δομές του Υπουργείου Παιδείας, ωστόσο η προετοιμασία, επίβλεψη και υποστήριξη της πρακτικής άσκησης αποτελεί ευθύνη του Αναδόχου.
Το Πρόγραμμα Σπουδών κάθε συστάδας περιλαμβάνει:
- Το γενικό μέρος, που αντιστοιχεί σε περίπου 160 ώρες και αφορά την απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων ανεξαρτήτως της συστάδας στην οποία ανήκει ο εκπαιδευόμενος επιμορφωτής.
- Το ειδικό μέρος, που αντιστοιχεί σε περίπου 190 ώρες και αφορά ειδικές γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες, σύμφωνα με την συστάδα του εκπαιδευόμενου.